BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

19-HerfstRide:2017

 

 
 Herfst Tour 13 & 14 Oktober:2017
 
 
Na weken van regen is er eindelijk de nazomer.Enkele weken geleden heb ik dit weekend gepland. als niet meer katholiek zijnde, zijn de weer goden ons toch nog genadig, en laten de zon op Vrijdag de dertiende voor ons schijnen. Goldener Oktober in der Eifel staat in de nieuws brief die ik altijd ontvang. We slaan voorraad in,op een terras in Manderscheid, milch kaffee und schinken platte.
 
 
 
    Goldener Oktober in der Eifel
 
Onder tussen is de zon bezig, om het asfalt voor ons op te warmen.  Zo genieten we nog meer van de bochten, als we de rijn oversteken bij Sankt Goarshausen en over de B274 naar Miehlen rijden. Ook de L327 naar Montabaur is geweldig om te rijden.
 
                        
 
     Koffie stop am Rijn
 
Bij het zien van het landschap van het Westerwald, komt de avonturen drift naar boven. Bij elke bocht, kan ik de verborgen krachten van de  GS aanspreken en dat zijn de wendbaarheid en de grond spelling, als je met de voetsteunen aan de grond wilt komen dan moet je tot op het randje van de banden gaan.
 
 
 
We zijn onderweg naar de gasthof Quelle in Nistertal een van de Gasthoven die ook zijn aangesloten bij Bike connectie.  www.landgasthaus-zur-quelle.de .  Al je hier in de buurt bent, bezoek dan ook eens het Motorrad Museum in Steinebach enkele kilometers boven Hachenburg. Ongelofelijk wat deze Gerhard in al de jaren verzameld heeft, de meeste stukken zijn van Duitse makelij. http://www.westerwaldmuseum.de
 
 
 Weidse landschap
 
Het is zeker de moeite waard, om effe naar binnen te gaan.  Als Peter Wiel en ik aankomen bij de Gasthof Quelle, worden we hartelijk welkom geheten, door der Wirt Volker. De motoren overnachten in de garage. We ontmoeten enkele Bikers uit Sittard, die voor de eerste keer in het Westerwald onderweg zijn, ze zijn diep onder de indruk van het weidse landschap en de oneindig veel bochten.
 
 
        Mooie steden in het Westerwald
 
 S, morgen worden we gewekt door de zonnen stralen, die door het raam naar binnen gluren. Het word nu weer tijd om het rubber aan de weg te laten plakken, niet alleen het loopvlak, maar ook de zijkanten, want die zijn ook betaald. Het bochten werk in het Wispertal, een weg die in Lorch aan de Rijn eindigt, is voor ons geen probleem. Maar af en toe is het opletten, voor en in de bochten, dit zijn bochten die in de bocht steeds scherper worden.
 
 
  Met 105000 op de teller
 
Maar door ver in de bocht te blijven kijken, volgt de motor vanzelf. Als we voor de vierde keer getankt hebben, zijn we weer in de buurt van Aachen waar we genieten van de laatste schnitzel. De kilometer teller geeft aan dat we er weer 900 kilometer er bij hebben geprutteld. Met 105000 kilometer heeft de GS wel een grote buurt verdiend. 
 
BMW Faher Gerd