BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

21-50Jaar op twee wielen.(50-Joar op twee rajer)

 

50-jaar op twee wielen.(50-joar op twee rajer)

We vieren allemaal in ons leven verschillende jubilea, zoals verjaardagen trouwdata X-aantal jaren bij de werkgever, en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. Allemaal heuglijke momenten in ons leven, om even bij stil te staan. Geregeld zie je een jubilaris voor bij komen welke met een staat van dienst, soms binnen een vereniging als vrijwilliger, zijn passie voor zijn hobby kwijt kan. Zo ook Ger Janssen uit het Limburgse Linne, bij zijn motorvrienden alom bekend en gewaardeerd als BMW Fahrer Gerd. Ik leerde Ger een 30-tal jaren geleden kennen bij mijn werkgever, en waar ik met mij Kawa nog rondjes om de kerk reed, had Ger inmiddels een flink gedeelte van onze aardbol verkend op zijn tweewielige stalen ros. Ik leerde Ger kennen als iemand met een passie voor motoren, hij dacht en denkt in motoren, met andere woorden, zijn hele leven draait om motoren. Ger, inmiddels ruim 42 jaar samen met Lilian, vader van twee zoons en Opa van 4 kleinkinderen, kijkt in 2018 samen met Bikerfriends.nl terug op zijn inmiddels 50-jarige motor carrière. Twee weken voor de start van de door Ger georganiseerde Bikerfriends.nl voorjaartour/weekend, spreek ik met hem af op zijn thuisadres te linne, om 50-joar op twee Raaijer te evalueren op een avond.Als ik bij Ger arriveer, staat de voordeur al open. Vergeten dicht te doen, of er is hier voor Bikers/Sters ten alle tijden open huis? Om toch maar een beetje goed gemanierd over te komen bel ik nog even aan, om vervolgens het BMW-domein van Ger en Lilian te betreden. De koffie staat inmiddels klaar, en we schuiven aan tafel vaar het onderwerp “50-Joar op twee Raajer”, en Ger steekt van wal.

  

                                                   Zundapp                                                                                BMW R50 2

In1958 werd ik als achtjarige jongen gegrepen door het motor virus, tijdens een hout verkoop op de Beegder heide. Daar stond een Harly Davidson, compleet met zadeltassen en een echt ledere zadel. Volgens mij heb ik daar de hele middag rondom gelopen, tot dat de eigenaar, mij uitnodigde om plaats te nemen op het prachtige zadel. Enkele jaren later, toen ik met mijn Zundapp brommer, samen met mijn vriend Frans naar Roermond reed en bij Stoks op de schuitenberg, voor de etalage gingen kijken naar een Triumph, wist ik het zeker, ik wil ook motorrijden.  In Beegden waren in die tijd 2 motorrijders, waar onder Tjeu Gubbels die elke zondag met zijn BMW R50 2 naar de kerk reed. Hier stonden Frans en ik dan altijd bij te kijken.Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen hij ons uitnodigde om met hem mee te gaan naar het Circuit van Spa Francorchamp. Frans mocht met Wiel uit Weert mee achter op de Triumph Bonneville. Op achtien jarige leeftijd zijn we samen voor het rijbewijs gegaan bij rijschool Cuppen in Horn,waar we met een Vespa gingen lessen.Ondertussen had ik de BMW R25-3 gekocht (kosten:Fl100,00) en mocht ik met een oefen vergunning in een bepaald gebied van de gemeente rondrijden.Zelf breide ik het gebied uit tot aan Valkenburg, met Frans achterop de buddyseat.Door een over de toeren gedraaide actie van mij,brak er een klep af, waardoor er een gat in de zuiger zat, en ik de BMW voorlopig definitief aan de kant zou zetten.

BMW R25-3 uit 1953

Bij Verlinden in Geleen (MOTOR Huis Geleen ) werd er een Honda CB 450 gekocht, hiermee begon het echte werk nadat ik het rijbewijs had gehaald. Ook Frans was geslaagd die ook een Honda kocht, samen maakten we een trip naar Luxemburg, de wereld lag voor ons open. Een week toeren langs de Mosel was toen een grote uitdaging samen met Thei en Nellie Bonen. Thei met zijn CB 350 met volle bepakking. 

 

          Honda CB 450 met zelf gemaakte zijtassen 1970

In die tijd bezochten we veel motortreffens, in binnen en buiten land. Al snel volgden er meer Honda's waar onder de CB 500 viercilinder

      Honda CB 500 met zelf gemaakte aluminium zij koffers 1973

  

                                     Op de Kawasaki 350cc                                                De BMW nog maar net uit zijn verpakking

  

                                           Altijd onderweg                                                              Trouwen op de motor in 1975

Onder tussen had ik een meisje leren kennen, die van mij hield en ook nog van motoren. Nu gingen we samen de wereld verkennen, 25 duizend kilometer per jaar zat ze achter op, zonder een kik te geven. Duitsland, Zwitserland, Polen, Hongarije,  Oostenrijk, Italië,  Frankrijk, Spanje en zelf 2 keer naar Marokko was  geen probleemvoor haar.

  

                                       Honda Goldwing in 1977.                                           Ook in de winter,reden we in die tijd gewoon door

Na een trip naar Griekenland werd onze eerste zoon Roy geboren. Als toenmalige voorzitter van de  MC Maasbracht zijn we met enkele leden van de club, door heel Europa gereisd.

Bij elk vlaggetje op de kaart, zijn we met MCM geweest met de motor

 

Onder tussen was ik over gestapt op de Gold Wing 1000 GL.  In 1978 hebben Lilian en ik samen met Frans Janssen, op de Heelder peel in Heel, het eerste Gold Wing Treffen georganiseerd. Hier na hebben we nog enkele jaren, de Vrienden Party georganiseerd maar nu in Maastricht. In 1978 na het Gold Wing Treffen, brak voor mij een nieuw tijd perk aan, de BMW kwam er, een R 100R waarmee we ook naar Marokko zijn gereden.

Goldwing treffen op de Heelder Peel

  

In die tijd kampeerden we altijd

  

  

1978 Marokkotour met de BMW's

     

     Met de Honda Goldwing in 1977 in Marokko

 

De BMW's volgden elkaar snel op

  

                                             BMW R100RT                                                                    Mike op de K75RT

  

                                          BMW K75RT                                                                                BMW R1200RS

Ook onze beide zonen Roy en Mike hebben het motorvirus

  

Met motorvrienden Peter & Johan onderweg naar .......

Vanaf 1993 rijden we elk jaar de" PAS OP VOOR DE KICK TOUR"

 

Vanaf 2010, gaan Lilian & Ger weer geregeld samen om motoravontuur

De kinderen zijn het huis uit, en Lilian gaat weer geregeld mee

 

Bikerfriends.nl, een gezellige vriendenclub

Inmiddels ben ik vaak onder weg met de BikerFriends, een vrienden club, waar ik de uitstapjes voor organiseer. Dit is geweldig, zonder poes pas, gewoon lekker motorrijden, en dat hoop ik nog jaren mogen te doen.

BMW Fahrer Gerd