BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

26-Vijf Rivierentour 9 & 10 Oktober 2018

   Dinsdag 9+10 Oktober 5 Rivieren Tour, 

                                                                                 Mosel Rijn Neckar Main Wied

Door de opwarming van de aarde, hebben we een heerlijk najaar,jammer voor het milieu maar voor ons motorrijders is het een geschenk. Daarom gaan we er nog een paar dagen op uit. Als ik thuis de startknop van de GS aanraak, begint hij gelijk te grommen.Als of hij wil zeggen ,ik heb er weer zin in om weer een paar dagen in de bochten te gaan hangen. Maar deze keer gewoon door de week, omdat zijn Baasje met pensioen is kan hij ook op dinsdag gewoon lekker gaan toeren. Het stukje autobaan van 80 kilometer poetsen we gewoon weg, onder de banden van onze motoren. Zo geraken wij, Peter met de KTM en Ger met de GS snel in de Eifel.
 

In Beugel, vlak bij de Mosel, gaan voor het eerst de voetjes aan de grond. Bij de plaatselijke bakker, hebben we de innerlijke mens en de motoren van voldoende vocht voorzien. Het motorrijden in deze omgeving is na 50 jaar nog steeds een beleving, ik denk dat dit ook nooit over zal gaan.Het koppelen en terug schakelen voor de bochten is een waar feest, maar dit word bedreigt door de komst van de automatische en de elektrische motoren. Ook de Bike, op de aanhangwagen of op de trein zetten om ergens te gaan toeren, is alleen voor luie Bikers. Daarom trakteren we ons zelf, op nog meer kurven, het is heerlijk genieten in deze contreien. De zit positie op de hoog potige GS is zeer gerelaxts, je kunt zonder problemen 600 kilometer per dag of zelfs meer, door brengen op het zadel van deze BMW.

   Mooie steden langs de Rijn

Wij zijn op zoek naar de kurvenreiche strecken en die zijn aan de andere kant van de rivier de Mosel, op de Hunsruck voldoende.

Kurvenreiche strecken

De Hahnenbach op de L182 naar Kirn ligt al achter ons. In de Pfalz gaat het door een zeer bebost gebied, de B 48 een weg die voor ons als BikerFriends gemaakt is. Zo strak als een dames spijkerbroek, en vol met nog mooiere kurven. We gaan de Rijn over de B47 bij de grosse stadt Worms, met in de verte het Odenwald.

                                                                          Het Odenwald is ook een prachtig gebied


Het Odenwald is ook een prachtig gebied, dat ingeklemd ligt tussen Frankfurt  en W├╝rzburg. De brug over de rivier de Main bij Lohr, brengt ons naar Gemunden aan het einde van het Odenwald. Hier begint weer een ander gebied dat Vogelsberg heet. In de stad Schotten over nachten we in de Gasthof Kupferschmiede 

  www.landgasthof-kupferschmiede.de

 

        WISPERTALSTRASSE naar Lorch aan de RIJN 

Na het ontbijt gaat het richting Taunus gebergte . Onze motoren hebben geen enkele moete met de bochten langs de rivier de Wisper, zo komen we weer aan Duitslands grootste rivier, de Rijn. In Lorch maken we een boot tochtje over de Rijn. We zijn weer Thuis in de Eifel. De Gril teller in de Gasthof in Waldfeucht is de afsluiting van deze geweldige 5 rivieren tour. We hebben op het laatst van het toer seizoen,nog effe 1200 kilometer er bij geprutteld. Nu is het wachten op het voorjaar. 


BMWFAHRER GERD