BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

27-Bikerfriends.nl voorjaartocht:2019

 

 

  BIKERFRIENDS  Voorjaarstoertocht  6+7 April 2019

Na  dat we de nieuwe BMW 1250 GS met Shift Cam van Johan, op de Bikerfriends ontmoetings plaats,( bij de vrijbuiter in Roermond) hebben bewonderd ,kunnen we starten aan de Bikerfriends voorjaars toer 2019. Een enkele zomer rijder komt aan de start in zijn spijkerbroek, op advies van de Reizen Fuhrer, gaat hij zich nog snel omkleden. Want in de Eifel, is het altijd om deze tijd van het jaar, 5 graden kouder als bij ons. Bij de eerste stop word ik bedankt voor de tip.   Via Maastricht en de Belgische voerstreek, vallen we Duitsland aan, we rijden de Val Dieu route, dit is een mooie slingerweg langs Abdij van Val Dieu (Vallei van God ) waar de Broeders al eeuwen lekker bier brouwen en kaas maken.

                                                                                De Eifel is niet meer ver.

Na de lange winter, is het ook na jaren steeds weer genieten van het magische landschap. Het glooiende landschap is altijd geweldig om te rijden. Reizen zit bij ons motorrijders in het bloed, iedereen heeft het over vrijheid en ongeremd avontuur.

                                                                              Kurven en nog eens Kurven


Alleen motorrijders weten wat dat betekend en dat komt altijd weer terug, na een lange winter. Zeker in deze streken, als de Ardennen en de Eifel. 

 

                                                                                   DE DUIVELS IN DE SCHLUCHT

We doorkruisen de Eifel, met een stop bij de Bakker CafĂ© Blasius in Birresborn. Voor de ijsgrotten van Birresborn te bezoeken, hebben we helaas geen tijd, daar komen we nog eens keer voor terug,en ook om een wandeling te maken. 

 

                                                               Door deze bochten, ontwaak je uit de winterslaap 

We  volgen de rivier de Kyll  die in de  Mosel uitmond. Maar eerst nemen we de L16 bij Murlenbach, hier hebben ze een stukje Alpenweg na gebouwd. Uit een dal omhoog rijden, is ook een beleving, metHair pins langs wijnranken en geweldige vergezichten, die je ogen strelen.De Landstrasse naar Irrel, mag je niet missen als je hier toch bent.

                                                                      Geweldige vergezichten strelen je ogen

Bij aankomst bij de Gast Hof Eifelerhof in Ferschweiler word er eerst,  zoals de traditie en ongeschreven motor wet voor schrijft,in motor outfit een glas bier gedronken.  Zoals belooft, gaan we dit jaar wel een wandeling maken in de Teufelsschlucht. Een Schlucht die miljoenen  jaren geleden een zee was, dat je kun zien aan de schelpen in de rotswanden.Na de wandeling, komt iedereen met een tevreden gezicht en hongerig terug.

                                                                               Het is Lente in der Eifel

Deze Honger word gestild  in de Grill Hutte met Wurst, Schweinebraten  und Bier, tot laat in de avond.De Wake up call is om 8 uur en na een stevig ontbijt, zetten we het voor wiel in de goede richting. Als we weer stoppen, voor een voorraad koffie in te slaan, bij de Gasthof Waldmaus, in de buurt van Blankenheim,zijn we allemaal tevreden over de route. Dit weekend, hebben de duizend bochten ons uit de winterslaap laten ontwaken.
 

Het Motor seizoen 2019 is geopend. 

 Der Reizen Fuhrer Gerd