BIKERFRIENDS.NL

BIKEADVENTURES

30-Hemelvaarts-Ride 30-mei 2019

 

 

 Hemelvaart 30 mei 2019


Ja, het is als of je door de Hemelvaart, als je in deze omgeving motor rijd. De meeste motorrijders,toeren rond de Roersee,of de Nurnbergring,waar het op zulke dagen,bijna file rijden is. Daarbij komt ook nog dat het hermandad (Herr Flik ) overal op de loer ligt. En dat komt de portemonnee,niet ten goede.

                                                                                 Sluipen langs de westkant langs de grens, van België en Luxemburg.                                                                                    

Wij vermijden deze regio,want wij sluipen langs de westkant langs de grens van België en Luxemburg.Hier hoef je ook niet zo veel motoren die je tegen komt te groeten,want die zijn er niet veel.

Eenmaal aan de andere kant van de Mosel volgen we de rivier de Saar, waar we in het stadje Saarburg, genieten bij de Baker van Café mit kuche. We volgen de grens met Frankrijk richting oosten,door kleine dorpjes en dichte bossen,zo komen we in het Pfalzerwald.Over de B 48 komen we in Johanniskreuz,een ontmoetings plek voor Bikers ( Biker Tref )We rijden de Elmsteinertal strasse,omdat het een feestdag is mogen wij er niet in ( streckensperrung ). Maar wij doen het toch, het is zonden om er niet door te rijden,het is er prachtig.

In Bingen am Rhein maken we een kleine Cruz we steken de Rijn over. De Wispertalstasse volgt het riviertje de Wisper, het geen gepaard gaat met veel bochten.

                                                                               Nicolaus Otto oprichter van de BMW fabriek 

In Holzhausen de geboorte plaats van Nicolaus Otto, de uitvinder van verbrandings motor in 1867, staan we even stil en bedanken hem voor zijn uitvinding.Later mede oprichter van de BMW fabriek.  In Nastatten komen we over de B274 weer terug aan de rijn. In Bad Kreutznach vinden we een Gasthof met een Grieks restaurant. 

 

                                                                                             Nicolaus Otto, de uitvinder van verbrandings motor in 1867

In de avonduren ,ontmoeten we bij toeval een duits stel welke  mij nog kennen,van 20 jaar geleden toen ik het motor treffen van hun club heb bezocht .Hij blijkt de voorzitter te zijn, van de motor club uit Gronig een plaats bij St Wendel. Wat is de wereld toch klein.

Na het ontbijt maken we nog eenom weg via het Westerwald, ook een bochten paradijs. Met de Veerboot komen we weer in de Eifel.Met een tussen stop in de Gasthof Waldmaus, bij binnen komst, zegt de kelnerin, twee keer Rheinische Sauerbraten,als vaste klanten, weet zei wat onze wens is,der Sauerbraten is negens zo lekker.

                                                                                               Waldcafe Maus Lucht 1 53945 Blankenheim,is een Biker Tref                                             

Als afsluiter ( geheimtip ) nemen  we als gewoonlijk, het dijkweggetje langs de Hompesche molen,bij Stevensweert.  De BMW heeft er weer 1100 kilometer bij op de teller,als beloning krijgt hij morgen een nieuwe achter band.Dan is hij weer klaar, voor de jaarlijkse Pas op voor de Kick toer op 29 juni, 5 dagen Alpen rijden.

 

BMW Faher Gerd